Savanyú káposzta, a téli vitaminforrás
(Töltött káposzta alapanyaga)
A gondos tisztítás után a káposztafejeket szeletelőgépen vékonyan felszeleteljük. A gyalult káposztát műanyag hordóba rétegezzük. Minden réteget egyenletesen sózzuk, fűszerezzük. Helyezhetünk közé egész fej káposztát, melynek a torzsáját kifúrjuk, a lyukat pedig teletömjük sóval. Az egész fejeket szeletelt káposztával fedjük, soronként tömörítjük.
Hozzávalók
35 kg káposzta reszelék
11 db (18 kg) tisztított fejes káposzta
1.06 kg (106 dkg) konyhasó
7 dkg egész feketebors (Fitodry Kft. (Dévaványa))
3 dkg babérlevél (Fitodry Kft. (Dévaványa))
7 dkg egész köménymag (Fitodry Kft. (Dévaványa))
Homemade Sauerkraut
sauerkraut, cabbage, savanyukaposzta, kaposzta, konyhakert, vegetable, vegetables, organic, fresh, bio, veganfood, localfood, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary
Kapcsolódó oldalak
Töltött káposzta
(savanyú káposzta, darált hús és a rizs)
Új hozzászólás