Egyben sült fűszeres töltött csirke
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát közben a zsemlét tejbe áztatjuk. Hozzáadjuk a felnegyedelt csirkemájat és megpároljuk. Villával szétnyomkodjuk. A szalonnát és a kemény tojást apró kockákra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd szétnyomkodjuk és belekeverjük a hagymás májat, a szalonnát, a tojáskockákat, és a nyers tojást. Sóval, borssal, vegetával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszát a csirke hasüregébe és bőre alá nyomkodjuk. A hasüreg nyílását fehér cérnával összevarrjuk. A csirkét kívül sóval-borssal bedörzsöljük és tűzálló tálba helyezzük. Leöntjük kevés vízzel, olajjal és lefedve, 1,5 órán át sütjük. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével.
Hozzávalók (4 személyre):
1 egész csirke
10 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
Töltelék
20 dkg csirkemáj
10 g szalonna, bacon (nyers)
2 zsemle vagy fehér kenyér
2 tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só
őrölt bors
Hungarian baked stuffed chicken
toltottcsirke, stuffedchicken, bakedchicken, mealoftheday, chickensalad, chickenrecipes, stuffedchickenbreast, easymeal, hardboiledeggs, dinnerisserved, dinnerrecipes, food, chicken, csirke, huawei, huaweip30pro, p30pro, gyomaendrod, hungary
Új hozzászólás