Hagymaszár leves

Létrehozva:
Kategória

Bördő leves
A hagymaszárat alaposan megmossuk, majd kb. fél centis darabokra karikázzuk. A lábasba megolvasztjuk a zsiradékot és megpároljuk rajra a hagymaszárat. Felengedjük 1l vízzel, beleteszük a sót, cukrot. Az egészet felfőzük. Közben elkészítjük a habarást, a lisztet a tejfelt, kevés tejjel (kb. 1,5 dl) felengedjük összerázuk, az edényt a tűzről félre húzva ráöntjük folytonos kavarás közben. Egy percre még vissza tesszük az edényt a tűzre. Ha kész ízlés szerint teszünk bele ecetet. Aki szereti, főtt tojást is tehet bele, én így szeretem.

Hozzávalók:
1 evőkanál zsír vagy vaj
10 dkg hagymaszár
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
1 l víz
1 evőkanál liszt
1 doboz tejföl
1 kávéskanál ecet
4 db főtt tojás
1.5 dl tej

Onion soup (Bördő leves)
onionsoup, onion, soup, hagymaleves, hagyma, leves, vegan, veganfood, greenfood, fruit, egg, huawei, huaweip30pro, p30pro, bekesmegye, békésmegye, hungary


Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.