Karácsonyi mézes

Kategória
Fényképezőgép / Kamera

A száraz anyagokat összekeverjük. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán 2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül. A kisült és kihűlt mézeskalácsokat a porcukorral krémesre kevert tojásfehérjével díszíthetjük.

Hozzávaló:
1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 db tojás
3 dl méz
10 dkg margarin
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

A díszítéshez:
1 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor

Gingerbread
gingerbread, gingerbreads, honeycookies, decoratedcookies, cookiedecorating, christmas, christmascookies, gingerbreadcookies, gingerbreadman, mezi, mezes, mezeskalacs, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes
Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.