Sárgabaracklekvár

Kategória: 
Fényképezőgép / Kamera: 

A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának.

A sárgabarackot alaposan átválogatjuk, hogy romlott szemek ne kerüljenek közé, majd megmossuk és kimagozzuk. Húsdarálón ledaráljuk. A ledarált sárgabarackot rézüstbe, főni tesszük. Addig főzzük állandó kavarás mellet (minimum 8-9 órán keresztül), amíg a lekvár jó sűrűre nem fő. (Ez jól látható az üst oldalán is.) Ezután befőttes üvegbe töltjük, a tetejére egy késhegynyi szalicilt szórunk, lezárjuk, és száraz dunsztban kihűtjük.

Hozzávalók:
Magozott sárgabarack
Szalicil

Apricot Jam
apricotjam, apricot, jam, apricots, marmalade, cleaneating, cleanfood, food, foodie, fruit, fruits, barack, sargabarack, lekvar, sargabaracklekvar, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna