Szilvás gombóc

Kategória
Fényképezőgép / Kamera

A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot a mag helyére. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd hámozás után áttörjük. Amikor langyosra hűlt, megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a tojást és a zsírt. Összegyúrjuk, és ha kell még liszt, szórunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon). Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kettéválasztjuk. Először csak a felét nyújtjuk ki, mert így könnyebb vele bánni. Közben egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
A kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne.
A zsemlemorzsát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd összekeverjük a fahéjjal és a cukorral, végül a morzsába forgatjuk a megfőtt 7 cm-es gombócokat.

Hozzávalók / 44 adag
1,7 kg burgonya
44 db (1,5 kg) szilva: Topend plus (A Szuperszilva!)
50 dkg liszt + 10 dkg a nyújtáshoz
2 db tojás sárgája
20 dkg mangalica zsír
1 mk őrölt fahéj (Fitodry Kft. (Dévaványa))
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg cukor

Classic Hungarian plum dumplings
This Hungarian dessert of plum dumplings is one of my favourites made of light and fluffy potato dough filled with Topend plus plums, boiled like gnocchi until they rise to the top, then rolled in breadcrumbs toasted with butter. A dusting of icing sugar and cinnamon is all that's required.

szilva, szilvasgomboc, szilvásgombóc, gombóc, gomboc, topendplusplums, plum, plums, plumdumplings, dumplings, potato, breadcrumbs, magyarkonyha, magyar, hungarianfood, hungarian, sweets, dessert, foodie, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.