Tepertős papucs

Kategória
Fényképezőgép / Kamera

Szilvalekvárral töltött tepertős papucs

A tepertőt konyhai aprítógéppel krémmé daráljuk (vagy késsel nagyon apróra vágjuk). A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az élesztős tejet, a tepertőkrémet, a zsírt, a sót, a borsot, a tejfölt és 1 egész tojást a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Ha nagyon ragad a tészta, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát lefedve pihentetjük 3X 1/2 órát, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, és 6×4 cm-es darabokra vágjuk. A téglalapok közepére 1-1 teáskanál lekvárt kanalazunk, majd ráhajtjuk a tészta két csücskét. A papucsokat zsírral kikent tepsire helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt.

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 élesztő
2 dl tej
2 db tojás
1/2 bögre tejszín
1 ek só
2 ek cukor (csapott)
1/2 ek bors
2 ek púpos mangalica zsír
25 dkg darált tepertő
1 ev ecet
1 üveg szilvalekvár

Hungarian plum jam biscuits
greaves, teperto, tepertospapucs, szilvalekvar, plumjam, plums, plum, jam, toportyu, bacon, szilva, biscuits, cookies, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs
Tepertős papucs

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak

Kategória
+8 fotó

Szilvalekvár házilag


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.