Sonkaművészet

Kategória
Fényképezőgép / Kamera

A húsvéti sonkát előző este beáztatjuk. Másnap tiszta vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a fűszereket majd annyi ideig főzzük legalább, ahány kilós a sonka (4,5 kilós, akkor legalább 4 órán át). Ha készen van a sonka, a levében hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és prés alá helyezzük. Főzés és az 1 napig tartó préselés után a sonka elnyeri végső színét, formáját, zamatát.

Hozzávalók 
4,5 kg-os sonka (sertés combjának a húsa)
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kk egész feketebors (Fitodry Kft. (Dévaványa))
köménymag (ízlés szerint) - (Fitodry Kft. (Dévaványa))
2 db babérlevél
8 db sárgarépa

Fazék (Bachmayer Solingen)

Mangalica sonka
ham, hambone, meat, dinnertime, streetfood, snack, countryham, pork, food, cooking, bestfood, instafood, bachmayersolingen, husvetisonka, sonka, mangalica, pig, LG, LGG4, G4, gyomaendrod, hungary

Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet
Sonkaművészet

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kapcsolódó oldalak

Kategória
+4 fotó

Pöszméte, köszméte, egresleves


Kategória
+8 fotó

Bableves húsvéti sonkaléből


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.